Photoshoppers gezocht

31 augustus 2024

Binnen de SNR (Stichting NVBS Railverzamelingen) houdt het “Team Digitaal” zich bezig met het digitaliseren van analoog beeldmateriaal uit onze omvangrijke collectie. Deze werkzaamheden zijn iets uitgebreider dan enkel scannen en publiceren op onze beeldbank. Inmiddels staan zo’n 150.000 afbeeldingen in deze beeldbank op de website.

In kort bestek: na een selectie van delen van de collectie die zich lenen voor digitalisering, wordt het materiaal gescand en waar mogelijk van metadata voorzien: wat zien we op de foto, datum, fotograaf, etc. In de volgende stap wordt het gescande materiaal door de photoshoppers onder handen genomen: rechtzetten van de afbeelding, verwijderen van vuiltjes en waar nodig correcties van kleur en contrast. Na controle worden de afbeeldingen klaargezet om in een volgende update op de beeldbank geplaatst te worden om door vele liefhebbers te worden bekeken.

Wat zoeken we? Een vrijwilliger…

  • met enige affiniteit met het onderwerp: spoor- en tramwegen, infrastructuur, seinwezen, etc.
  • die het niet erg vindt enigszins seriematig werk te doen,
  • bereid om gemiddeld minimaal vier uur per week aan dit werk te besteden,
  • met een oog voor kleur,
  • in bezit van een vlotte pc met een degelijk scherm.

Uiteraard zul je na een kennismaking wegwijs gemaakt worden in onze organisatie en werkwijze. Tweemaal per jaar ontmoeten alle vrijwilligers van de SNR elkaar in NVBS Centraal te Amersfoort om ervaringen uit te wisselen.

Is je interesse gewekt en wil je meer weten? Neem dan contact op met Maikel Rörik: digitaal@nvbs.com.