Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen

NVBS-Centraal

Login

Lidnummer:
Wachtwoord:

Wachtwoord vergeten of eerste login? haal uw wachtwoord op.
Geen lid? Word lid.
Vragen? Mail de helpdesk.

Links

Vereniging

Foto′s


Algemeen

De centrale locatie van de NVBS


De centrale locatie van de NVBS heet NVBS-Centraal. Deze is gevestigd in het complex van station Amersfoort, Stationsplein 43, niveau -2. U vindt de locatie aan de stadszijde van de hoofduitgang. Komt u met de trein, neem dan de uitgang links in de stationshal en dan 10 meter verder bij nr. 43 naar binnen en aanbellen. U kunt met de trap of lift naar etage -2.

Wat vindt u in NVBS-Centraal?

In NVBS-Centraal vindt u de winkel, de bibliotheek en het grootste deel van de verzamelingen van de NVBS.

Verder beschikt NVBS-Centraal over een commissie-kamer, geschikt voor ca. 10 personen en een ontvangsruimte voor enkele tientallen personen. Hier wordt b.v. de nieuwjaarsreceptie van het NVBS-bestuur gehouden.

In de ontvangstruimte is ook met enige regelmaat een kleine tentoonstelling te zien, soms met materiaal van leden, soms met materiaal uit de NVBS-verzamelingen.

Beheer

De ruimte wordt beheerd door een beheercommissie. Onderdelen, die van deze ruimte gebruik willen maken worden verzocht dit ruim van te voren bij de beheercommissie aan te geven.
zaterdag 28 oktober 2017, 13 -17 uur

Railquiz 2017

Op zaterdag 28 oktober wordt de traditionele NVBS Railquiz weer gespeeld. De afdeling Rotterdam bedacht als winnaar van de editie 2016 de vragen. In een teamquiz en een individuele quiz test quizmaster John Krijgsman de railkennis van de deelnemers getest. Wie slaat zich het beste door de vragen over weetjes, parate kennis en trivia over trams en treinen? Welk team gaat aan de haal met de felbegeerde NVBS-wisselbokaal en organiseert volgend jaar de quiz? Wie is de beste individuele speler? Teams van maximaal 4 spelers wordt verzocht zich aan te melden via het mailadres railquiz@nvbs.com . De NVBS Railquiz 2017 begint om 13:00 en eindigt uiterlijk om 17:00. Vanaf 12:00 en in de pauze tussen teamquiz en individuele quiz is de winkel geopend.

Expositie(s)

Een nieuwe WISSELEXPOSITIE is ingericht in de vitrines van NVBS Centraal. Lees verder .

Contact

E-mail

huisvesting@nvbs.com

Telefoon

Telefoon tijdens openingstijden: 033-4614825.

Postadres

Postbus 1384
3800 BJ Amersfoort

Dienst Huisvesting

Sjoerd Bekhof
Henriëtte Steenbergen
Anton Schultink
Leo Riesthuis

Foto′s