Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen

NVBS-Centraal

Login

Lidnummer:
Wachtwoord:

Wachtwoord vergeten of eerste login? haal uw wachtwoord op.
Geen lid? Word lid.
Vragen? Mail de helpdesk.

Links

Vereniging

Foto′s


Algemeen

De centrale locatie van de NVBS


De centrale locatie van de NVBS heet NVBS-Centraal. Deze is gevestigd in het complex van station Amersfoort, Stationsplein 43, niveau -2. U vindt de locatie aan de stadszijde van de hoofduitgang. Komt u met de trein, neem dan de uitgang links in de stationshal en dan 10 meter verder bij nr. 43 naar binnen en aanbellen. U kunt met de trap of lift naar etage -2.

Tekeningendag in NVBS-centraal op 30 juni

Zaterdag 30 juni is er in Amersfoort van 12 tot 16 uur, bijzondere aandacht voor tekeningen, met een verkoop van tekeningen van buitenlandse trambedrijven. De bibliotheek zal extra aandacht geven aan toepasselijke boeken, en het tekeningenarchief van SNR zal op bepaalde momenten uitleg geven over de opbouw en de omvang van de tekeningenverzameling. Voor het opzoeken en bestuderen van specifieke tekeningen is deze dag minder geschikt, maar er kan wel een afspraak gemaakt worden om op uw eventuele wensen in te gaan.
De verkoop:
De honderden vrijgekomen tekeningen betreffen uitsluitend buitenlandse tramwagens van stads- en interlokale bedrijven. Het gaat om allerlei soorten, soms van kopieën, maar meestal originele lichtdrukken met afmetingen van A-4 formaat tot enkele meters groot. De schaal waarop zij zijn weergegeven is verschillend maar vaak 1:20 en 1:25. In de centrale ruimte zullen tafels worden opgesteld met zoveel mogelijk per land gegroepeerde tekeningen. Van de geïnteresseerden wordt een voorzichtige behandeling verwacht, zodat een volgende kijker niet met een gescheurde tekening in zijn hand hoeft te staan. Tekeningen op A4 formaat kosten 0.50, grotere formaten zijn van gekleurde stippen voorzien , die de prijsklasse aangeven. U kunt afrekenen bij de extra kassa in de centrale ruimte. Voor een overzicht van de bedrijven waarvan tekeningen beschikbaar zijn en een overzicht van de steden klik hier .

Wat vindt u in NVBS-Centraal?

In NVBS-Centraal vindt u de winkel, de bibliotheek en het grootste deel van de verzamelingen van de NVBS.

Verder beschikt NVBS-Centraal over een commissie-kamer, geschikt voor ca. 10 personen en een ontvangsruimte voor enkele tientallen personen. Hier wordt b.v. de nieuwjaarsreceptie van het NVBS-bestuur gehouden.

In de ontvangstruimte is ook met enige regelmaat een kleine tentoonstelling te zien, soms met materiaal van leden, soms met materiaal uit de NVBS-verzamelingen.

Beheer

NVBS Centraal wordt beheerd door de Dienst Huisvesting. Degenen die van de ruimte gebruik willen maken voor een vergadering, het inrichten van een vitrine of het organiseren van een bijeenkomst – voor NVBS-leden – worden verzocht dit ruim tevoren aan te melden bij de Dienst Huisvesting. Bij voorkeur per e-mail: huisvesting@nvbs.com .

Expositie(s)

Een nieuwe WISSELEXPOSITIE is ingericht in de vitrines van NVBS Centraal. Lees verder .

Contact

E-mail

huisvesting@nvbs.com

Telefoon

Telefoon tijdens openingstijden: 033-4614825.

Postadres

Postbus 1384
3800 BJ Amersfoort

Dienst Huisvesting

Sjoerd Bekhof
Henriëtte Steenbergen
Leo Riesthuis

Foto′s