Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen

Musea Nederland

Login

Lidnummer:
Wachtwoord:

Wachtwoord vergeten of eerste login? haal uw wachtwoord op.
Geen lid? Word lid.
Vragen? Mail de helpdesk.

Links

Vereniging
Activiteiten

Algemeen

Musea Nederland

Op deze pagina vindt U links van musea welke binnen Nederland aktief zijn op railgebied, doch geen eigen lijn exploiteren.
Het Nederlands Spoorweg Museum in Utrecht heeft een unieke verzameling stoomlocomotieven en ander materieel afkomstig van de Nederlandse Spoorwegen en haar voorgangers. Bovendien van materieel afkomstig van (stoom)trambedrijven en uit het voormalige Nederlands Oost-Indie. Er worden ook tal van aktiviteiten georganiseerd.
Aan het Spoorwegmuseum gelieerd is er de website van de Vereniging Vrienden van Het Spoorwegmuseum.

De Stoom Stichting Nederland bezit een aantal stoomlocomotieven welke vanuit haar eigen depot in Rotterdam worden ingezet met speciale treinen. Het depot is te bezichtigen.

De Stichting Mat ’54 Hondekop-vier bezit en onderhoudt een voormalig treinstel van de NS type "Hondekop".

Het Haags Openbaar Vervoer Museum bezit een grote verzameling trams en bussen afkomstig van de HTM. Met een fototentoonstelling en een videovoorstelling wordt een beeld gegeven van het openbaar vervoer zoals dat vroeger in Den Haag plaatsvond. Ook worden ritten verzorgd met historisch materieel.

De Werkgroep 1501 bezit twee electrische locomotieven (1501 & 1201) afkomstig van de Nederlandse Spoorwegen. De werkgroep wordt ondersteund door de Stichting Klassieke Locomotieven

RoMeO is een Rotterdamse stichting die oude tram-, bus-, en metro gerelateerde objecten verzamelt en conserveert.

Het Openbaar Vervoer Museum in Doetinchem bevat waardevolle, veelal historische modellen op het gebied van trein-, tram- en busvervoer.

Een groep webmasters van sites van spoormusea heeft een database opgezet met een overzicht van al het materieel, dat in Nederland bewaard is gebleven.

Ook is er een website van het Virtueel Railmuseum .

Langs het Valkenburgse Meer is de Stoomtrein Katwijk Leiden te vinden.

Contact

Link aanmelden?

Ons e-mail adres is
links@nvbs.com