Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen

Hoofdbestuur

Login

Lidnummer:
Wachtwoord:

Wachtwoord vergeten of eerste login? haal uw wachtwoord op.
Geen lid? Word lid.
Vragen? Mail de helpdesk.

Links

Vereniging
 • Wat doen we
 • Wie zijn we
  • Afdelingen
  • Bibliotheek
  • Bestuur
  • Op de Rails
  • NVBS Centraal
  • NVBS Winkel
  • Stichting NVBS Excursies
  • Stichting NVBS Railverzamelingen
 • Bestuursmededelingen
 • Bestuursverslagen
 • Contact
 • Lid worden
 • Nuttige Links
 • Schenkingen
 • Updates

Algemeen

Samenstelling bestuur

Het bestuur van de NVBS wordt momenteel gevormd door de volgende leden:
- Gerrit Nieuwenhuis, voorzitter
- Frits van Buren, secretaris
- Ronald Schuitemaker, penningmeester
- Martin Bos
- Willem Jan Wiebosch

Leden

Beste NVBS-leden,

Beste NVBS-leden,
We staan netjes elke maand op de tweede pagina van Op de Rails in het colofon genoemd. We laten regelmatig ons gezicht zien bij afdelingsbijeenkomsten, in NVBS Centraal en bij SNE-reizen en andere spoorse activiteiten in alle delen van de wereld. Maar wie zijn nu eigenlijk de mensen in het hoofdbestuur? Hieronder vindt u een korte beschrijving.

Willem Jan Wiebosch

Sinds 1989 ben ik lid van de NVBS maar nooit eerder actief geweest binnen de vereniging. Geboren op 30 september 1949 in Hoorn, in 1977 afgestudeerd als econoom aan de VU in Amsterdam, en daarna tot mijn pensionering werkzaam geweest in het HRM management van een aantal grote banken en verzekeraars. Sinds de ALV van 2011 ben ik secretaris van het hoofdbestuur. Mijn hele leven heb ik belangstelling voor treinen en trams gehad, en voor mijn werk verplaatste ik mij altijd met het openbaar vervoer. Op dit moment woon ik met mijn vrouw Maria in Hardinxveld-Giessendam, waar mijn tuin aan de spoorbaan van de Merwede-Linge lijn grenst. Naast de NVBS besteed ik mijn tijd aan een studie filosofie bij de Erasmus Universiteit in Rotterdam, ben ik politiek aktief in de provincie Zuid Holland en werk ik een aantal uren per week als vrijwilliger bij de Stichting Ondernemersklankbord in Den Haag.

Martin Bos

Mijn jongste herinneringen aan trein en tram zijn uit omstreeks 1960: het Hoofdstation van Groningen, de sporen van de kolentram in die stad, de uit- en inrukkende trams van de RET op de Oostzeedijk, de Blauwe tram bij Noordwijk en de sporen van de Gele tram in Wassenaar. Als toekomstig Civiel Ingenieur ging mijn scriptie over Randstadrail; maar dat was wel in 1982. Ik ben echter niet bij ‘het spoor’ gaan werken. Nadat ik een keer was mee gegaan met een NVBS-excursie, vroeg Paul Bosman mij om lid te worden van het Excursiecollectief. Dat deed ik natuurlijk. Vanaf dat moment ben ik actief geweest bij de NVBS. In het HB van de NVBS krijg ik de Internetdienst (“weer”) in mijn portefeuille.
Op railgebied gaan mijn interesses vooral uit naar ‘grote stations’ (zoals die van Parijs), smalspoorlijnen en metro’s/trams. Daarnaast ga ik elk jaar één week naar de Dampfbahn Furka Bergstrecke tussen Realp en Oberwald om als vrijwilliger onderhoud aan de spoorbaan te doen.

Frits van Buren

Ik ben in 1948 in Velp (Gld.) geboren. Al heel jong is mijn belangstelling voor de spoorwegen gewekt: bij de elektrificatie van de IJssellijn in 1953. In Utrecht heb ik scheikunde gestudeerd en ben daar ook gepromoveerd. Daarna heb ik bijna 35 jaar tot mijn pensionering op 1 december 2013 gewerkt bij Dow Chemical in Terneuzen. Hoewel ik al vanaf 1966 lid ben van de NVBS heb ik nu voldoende tijd om mij actief voor de vereniging te kunnen inzetten en mede daarom heb ik mij kandidaat gesteld voor het Hoofdbestuur. Naast spoor- en tramwegen heb ik nog een groot aantal andere liefhebberijen waaronder de ook zeer actief beoefende fotografie.

Gerrit Nieuwenhuis

In 1966 had ik wat ondersteuning nodig voor de wiskunde op de middelbare school. Een student in Heemstede heeft mij daarbij met succes geholpen en mij meteen per 1 januari 1967 lid laten worden van de NVBS. Dat betekent dat ik in 2017 mijn 50-jarig NVBS-jubileum hoop te vieren.
Mijn interesse ligt voor een groot deel bij het goederenvervoer, waar ik ook vele jaren bij NS (later Railion en nu DB Schenker Rail) heb mogen werken. Sinds 2009 ben ik als docent logistiek werkzaam bij de Hogeschool Rotterdam.
Binnen de NVBS heb ik van 1983 tot 2011 als medewerker activiteiten verricht voor de winkel; eerst in Leiden, later Voorschoten en Amersfoort. Ook kom ik voor lezingen bij verschillende afdelingen.
In de loop der jaren heb ik ook een aantal boeken op spoorgebied geschreven.

Contact

E-mail

secretariaat@nvbs.com

Postadres

NVBS
Dommelstraat 41
4535 HC Terneuzen