Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen

Afdeling Zeeland

Login

Lidnummer:
Wachtwoord:

Wachtwoord vergeten of eerste login? haal uw wachtwoord op.
Geen lid? Word lid.
Vragen? Mail de helpdesk.

Agenda

Programma

vrijdag 14 december 2018

Kazachstan en Taiwan

Alwin Pot

Vanavond brengen we een bezoek aan twee minder bekende landen: Kazachstan en Taiwan.
In september 2017 is de spreker van vanavond, Alwin Pot, naar Kazachstan gereisd om de wereldtentoonstelling in de hoofdstad Astana te bezoeken en een raketlancering op de Russische basis Baikonur mee te maken. In het omliggende steppegebied van de basis is veel spoor te vinden en hebben bizarre vormen van spoorvervoer plaatsgevonden, waarvan we een klein beetje te zien kunnen krijgen. De reis is verder aangevuld met enkele treinreizen langs de oude zijderoute en in het hart van het land en door de steden met metro (Almaty) en tram (Temirtau, Öskemen en Pavlodar) te bezoeken.

In het tweede deel van de avond bezoeken we Taiwan, waar Alwin Pot in 2016 een rondreis heeft gemaakt.
Het spoorsysteem bestaat uit een ringlijn om het gehele eiland met enkele aftakkingen landinwaarts en een hogesnelheidslijn langs de westkust. Het stedelijk openbaar vervoer beperkt zich tot de hoofdstad Taipei en de tweede stad van het land, Kaohsiung. Beide zullen uiteraard worden bezocht. Een digitale presentatie door Alwin Pot.

De bosspoorlijn naar Alishan is deels onderbroken door een aardbeving en diverse tyfoons. Vanuit Chiayi in het dal heeft de trein het hoogst bereikbare punt bereikt in Fenqihu. Vanaf hier kun je met een busje verder omhoog om het natuurpark en de treinen rond de zigzag van Alishan te bezoeken
(foto: Alwin Pot, 21 maart 2016)

Contact

E-mail

Zeeland@nvbs.com

Voorzitter

D. Baarends,
Kalkblusserijstraat 12,
4463 LG Goes.
Tel: 0113-233386

Plv voorzitter

J.J. Strooband,
Populierestraat 18,
4431 CK 's-Gravenpolder.
Tel: 0113-312923

Bijeenkomsten

De afdelingsavonden worden in principe elke tweede vrijdag in de maand gehouden in de Zeeuwse Bibliotheek, Kousteensedijk 7, Middelburg. Let echter op eventuele wijzigingen i.v.m. de beschikbaarheid van de zaal. De aanvang is 19.45 uur en de sluiting is uiterlijk om 22.30 uur. Let op: de toegang tot de bibliotheek is tot 20.00 uur open !
Van de bezoekers wordt een bijdrage in de kosten gevraagd van € 2,00.

Alle avonden staan vermeld in "Op de Rails" en op de NVBS-website. Het ligt in de bedoeling om de bijeenkomsten ook in de regionale bladen c.q. via Omroep Zeeland aan te kondigen.

Bereikbaarheid

Per trein: op 5 minuten lopen van NS-station, tweede straat links achter de stationsbrug.

Per auto: (komende uit de richting Goes) A-58 volgen, neem afslag 39, aan het eind van de afslag rechtsaf, rechtdoor over de rotonde, verder rechtdoor tot over de brug. Direct na de brug rechtsaf, 1e afslag links richting parkeergarage bibliotheek. Betaald parkeren tot 20.00 uur.

Locatie


Locaties NVBS weergeven op een grotere kaart

QR-Code

Scan deze QR-code om onze agenda te bereiken op je smartphone:

(www.nvbs.com/zeeland)

Overige pagina’s

Toon alle programma’s van de afdeling Zeeland