Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen

Afdeling Zeeland

Login

Lidnummer:
Wachtwoord:

Wachtwoord vergeten of eerste login? haal uw wachtwoord op.
Geen lid? Word lid.
Vragen? Mail de helpdesk.

Agenda

Programma

vrijdag 8 september 2017

(Digitale) Dia-meebrengavond

Deze avond is een ieder in de gelegenheid om zijn (digitale) plaatjes te vertonen. Per bezoeker maximaal 50 foto’s; afhankelijk van de inbreng is hier in overleg met de voorzitter van af te wijken. Projector, scherm of
beamer hoeft u niet mee te brengen !
vrijdag 13 oktober 2017

Bergen op Zoom – Transport over rails (incl. de Zeeuwse lijn)

Een beamerpresentatie door Marius Broos

In 2014 verscheen in Bergen op Zoom het deel ‘Transport over Rails’ als onderdeel van het driedelige boekwerk ‘Bergen op Weg’. De twee andere delen gingen over het transport over water en wegen. Helaas waren de boeken niet afzonderlijk verkrijgbaar en kregen ze geen enkele aandacht buiten Bergen op Zoom, een commerciële misser van de eerste orde. Desalniettemin vertelt Marius Broos vanavond als samensteller van zijn deel in woord en beeld van alles over de aanleg en opening van de Zeeuwse lijn, het stationsgebouw, de goederenloodsen, het emplacement en de beveiliging, het reizigers- en goederenvervoer, het raccordementsbedrijf, de constructiewerkplaats Jansen en de intocht van Prins Carnaval.


vrijdag 10 november 2017

Nederlandse Spoorwegen in de jaren ′70 en ′80

Een beamerpresentatie van Bert van der Kruk

Spoorslag 70 betekende het begin van een grote veranderperiode bij de NS. In heel het land (ook op veel grote stations) was in die tijd nog de oude beveiliging met armseinen aan te treffen, bediend uit vele seinhuizen. Materieel ’46 en ’54 vormde toen nog de basis voor de reizigersdienst, getrokken treinen bestaande uit blauwe elokken met plan E, K en N waren een vertrouwd beeld en op de niet geëlektrificeerde nevenlijnen waren de
rode diesel-enen en tweeën niet weg te denken. Evenals de DE III en D-lokken serie 2200 en 2400.

In de goederendienst en voor het reisbureau vervoer waren de elok-veteranen van de serie 1000 aan hun weliswaar laatste maar toch nuttige kilometers bezig. Om de steeds drukker wordende dienstregeling uit te kunnen voeren, moest de infrastruktuur op veel plaatsen ingrijpend aangepast worden. Knelpunten zoals de Hembrug en Koningshavenbrug werden vervangen door een tunnel, en 4-sporigheid was op sommige baanvakken noodzakelijjk om het grotere aanbod van stop- en sneltreinen te kunnen verwerken. Vooral in de Haagse regio leidde dit tot volledig nieuwe stations lay-outs. Ook het opheffen van de verliesgevende Miljoenenlijn en IJmuidenlijn vormde onderdeel van het nieuwe beleid. Vanavond zal dit alles tijdens een rondgang door het land weer de revue passeren, met beelden van het materieel en de beveiliging van toen,
soms op plaatsen waar je als hobbyïst niet zo gauw kwam, zoals o.a. een kijkje in seinhuizen en werkplaatsen.

Amsterdam CS – 1979
(foto Bert van der Kruk)

vrijdag 8 december 2017

Duitse Plandampf 2016 en Britse Museumstoom 2017

door Hans van Poll

Voor de pauze gaan we naar Duitsland. Medio september 2016 werd er drie dagen met stoom gereden op de lijn Meiningen – Eisenach (en deels tussen Arnstadt en Meiningen), waarbij zoveel mogelijk werd geprobeerd de treinsamenstelling als ook de locomotieven in de uitmonstering van de vroegere Oost-Duitse Reichsbahn uit de jaren zeventig te presenteren. Gereden werd met drie locomotieven serie 50 (alle drie onderling van elkaar afwijkend!) en een loc serie 01 in de oude, min of meer vooroorlogse uitvoering, zoals die ook na de oorlog nog reed. Hoogtepunt was zonder meer een grindtrein van 2100 ton, die vanwege de helling op het spoor naar Eisenach en de noodzakelijke stops onderweg voor kruisingen op de enkelsporige lijn met alle drie de 50’ers moest worden vervoerd.

Na de pauze richten we de blik eerst op een van de mooiste museumlijnen van Engeland, de Severn Valley Railway, waar van 17 t/m 19 maart het Spring Steam Gala plaatsvond. Niet minder dan tien locomotieven waren daarbij in een zeer intensieve dienst onder stoom, waaronder de recentelijk weer in dienst genomen originele Bulleid Pacific 34081 92 SQUADRON van de Battle of Britain class en twee vertegenwoordigers van de omgebouwde variant. Maar ook een grote goederenloc en diverse kleine tenderlocomotieven waren in vol bedrijf te zien. Een maand later had de Bluebell Railway een aantal dagen de fameuze loc 60103 FLYING SCOTSMAN op bezoek. Deze wereldberoemde locomotief (de eerste stoomloc die in 1934 een officieel geregistreerde snelheid van 160 km/h behaalde en in 1928 als eerste machine de afstand Londen – Edinburgh nonstop aflegde) is na de buitendienststelling in 1963 ook in Australië en de VS te zien geweest. Na een zeer moeizame en ook buitengewoon kostbare herstelling is de loc nu weer in bedrijf en waar de machine zich ook laat zien, stroomt het publiek toe, opgewarmd door een enorme mediacampagne. Spreker Hans van Poll is er evenwel behoorlijk in geslaagd om “Scotsman” zonder pottenkijkers in beeld te vereeuwigen… Net als bij de overige locomotieven trouwens, die de museumlijn liet rijden.

01 066 vertrekt uit Oberrohn met trein 307 (Meiningen – Eisenach)
(foto Hans van Poll)

Contact

E-mail

Zeeland@nvbs.com

Voorzitter

D. Baarends,
Kalkblusserijstraat 12,
4463 LG Goes.
Tel: 0113-233386

Plv voorzitter

J.J. Strooband,
Populierestraat 18,
4431 CK 's-Gravenpolder.
Tel: 0113-312923

Bijeenkomsten

De afdelingsavonden worden in principe elke tweede vrijdag in de maand gehouden in de Zeeuwse Bibliotheek, Kousteensedijk 7, Middelburg. Let echter op eventuele wijzigingen i.v.m. de beschikbaarheid van de zaal. De aanvang is 19.45 uur en de sluiting is uiterlijk om 22.30 uur. Let op: de toegang tot de bibliotheek is tot 20.00 uur open !
Van de bezoekers wordt een bijdrage in de kosten gevraagd van € 2,00.

Alle avonden staan vermeld in "Op de Rails" en op de NVBS-website. Het ligt in de bedoeling om de bijeenkomsten ook in de regionale bladen c.q. via Omroep Zeeland aan te kondigen.

Bereikbaarheid

Per trein: op 5 minuten lopen van NS-station, tweede straat links achter de stationsbrug.

Per auto: (komende uit de richting Goes) A-58 volgen, neem afslag 39, aan het eind van de afslag rechtsaf, rechtdoor over de rotonde, verder rechtdoor tot over de brug. Direct na de brug rechtsaf, 1e afslag links richting parkeergarage bibliotheek. Betaald parkeren tot 20.00 uur.

QR-Code

Scan deze QR-code om onze agenda te bereiken op je smartphone:

(www.nvbs.com/zeeland)

Overige pagina’s

Toon alle programma’s van de afdeling Zeeland