Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen

Afdeling Oost Brabant

Login

Lidnummer:
Wachtwoord:

Wachtwoord vergeten of eerste login? haal uw wachtwoord op.
Geen lid? Word lid.
Vragen? Mail de helpdesk.

Agenda

Programma

vrijdag 23 februari 2018

NS Dieselvijven van 1940 tot 1974

Beamerpresentatie door Daan Viergever en Ed Janssen

Op 22 april 1940 vond de presentatie plaats van de DE5. Het plan was om deze treinstellen in te zetten voor een snelle verbinding tussen het westen van het land en Noord- en Oost-Nederland. Ook zouden ze op middellange trajecten naar het buitenland kunnen rijden. De stellen waren geschikt voor een snelheid tot 160 km/h. Door het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog en de daarop volgende brandstofschaarste, kwam van al die mooie plannen niets terecht.
De door het oorlogsgeweld zwaar beschadigde stellen werden deels hersteld. In totaal zijn veertien van deze stellen weer opgebouwd. Enkele reden nog exprestreinen naar Groningen en Leeuwarden, maar door de elektrificatie kwam daaraan een einde. Van 1950 tot 1958 kwamen ze goed tot hun recht op de verbindingen Nijmegen – Vlissingen en Enschede – Roermond. Na de elektrificatie van de Zeeuwse lijn en door de instroom van de Blauwe Engelen in Oost-Nederland verhuisden de Dieselvijven naar secundaire baanvakken. Ze kwamen in Noord-Holland op de lijn naar Enkhuizen, in de Betuwe tussen Dordrecht, Geldermalsen en Arnhem, in de Achterhoek naar Winterswijk en op Zwolle – Emmen.
De NVBS kon in 1973 afscheid nemen met een rit naar Groningen. Een jaar later ontfermde sloper Koek in Mijdrecht zich over de stellen. Wat rest zijn nog enkele onderdelen, foto’s, filmpjes en vooral herinneringen. Want het Spoorwegmuseum “had al een dieseltrein“.

NS DE5 196 te Amsterdam CS, 8 mei 1970 (foto: Nico Spilt)

vrijdag 23 maart 2018

Railjournaal 2017

Beamerpresentatie door Rail Theater Amsterdam

Dankzij medewerking van velen kunt u ook dit jaar weer kijken naar het digitale filmische jaaroverzicht van het Rail Theater Amsterdam. In deze 48e editie worden nieuwsfeiten bij spoor- en trambedrijven in binnen- en buitenland uit de periode 1 december 2016 t/m 31 december 2017 belicht. In bewegende beelden met synchroon geluid en live commentaar komen zaken als railjubilea, nieuw materieel, nieuwe/gewijzigde/opgeheven lijnen en andere actualiteiten weer in chronologische volgorde aan u voorbij.
De definitieve samenstelling wordt begin 2018 bepaald, dus een gedetailleerde specificatie ontbreekt op het moment van schrijven. Maar het wordt ongetwijfeld weer een afwisselend programma met voor elke railliefhebber wel iets interessants. Dus kom zeker kijken!

Een nieuwe Flirt-3 voor Arriva Limburg onderweg in Duitsland

vrijdag 20 april 2018

Drieluik: NS-loc 1201 / West- Berlijn Oost-Berlijn / Moselstrecke

Beamerpresentatie door Aad de Meij

Locomotief NS 1201 van Wederopbouwer tot Icoon Op 21 april 2016 werd de elektrische NS-locomotief 1201 overgebracht naar het Spoorwegmuseum om voor langere tijd op prominente wijze te worden geëxposeerd in de grote hal. De loc bevindt zich weer in opleveringsstaat van 1951. Opvallend is hierbij de fraaie turkooizen kleurstelling met de donkerblauwe bies. In 2001 heeft de Werkgroep Loc 1501 zich over de 1201 ontfermd en werd besloten de loc weer zoveel als mogelijk terug te brengen in originele staat. Na een korte terugblik op het ontstaan van de Werkgroep en enkele spraakmakende excursies met o.a. Mat’54, beleeft u vervolgens de cascorevisie van de loc mee van begin tot eind. Tevens wordt u bijgepraat over het terugvinden van de juiste kleur turkoois. Verder natuurlijk het eerste publieke optreden in 2011 samen met de fraai gerestaureerde 1218 in Amersfoort bij het jubileumfeest 80 jaar NVBS en 60 jaar locserie 1200.

West-Berlijn 1967 Oost-Berlijn 1993 In 1967 ging de presentator op familiebezoek in West-Berlijn. De reis per stoomtrein door de DDR was een hele onderneming. In West-Berlijn stond de laatste tramlijn op het punt opgeheven te worden. We kijken enkele weken voor de opheffing naar de teloorgang van lijn 55. Verder bezoeken we het oostelijke stadsdeel van Berlijn en Potsdam in 1993, dus kort na de Wende en proeven nog de sfeer van de oude Grossraumwagens en Reko- en Tatra-trams in de reguliere dienst.

Moselstrecke Trier – Koblenz We volgen deze markante en fotogenieke spoorlijn door de jaren heen van Trier tot Koblenz. Eind jaren ’60 werden de reizigerstreinen getrokken door stoomlocs BR 23 en 01; na de elektrificatie van deze lijn namen moderne elocs hun taken over. In het goederenverkeer werden de zware stoomlocs van de Baureihe 44 uiteindelijk afgelost door o.a. de meerspanningslocs BR 189 die zelfs tot in ons land komen. Verder speciale aandacht voor de metamorfose van de ruim 4 kilometer lange Kaiser Wilhelmtunnel. Eens reden door deze dubbelsporige tunnel de stoomlocomotieven, bepaald geen pretje voor het locpersoneel. Nu is deze tunnel enkelsporig en geëlektrificeerd en loopt er parallel een nieuwe tweede tunnel, eveneens enkelsporig en geëlektrificeerd.

Loc 1201 op jubileumdag 12-11-2011 te Amersfoort (foto: Ernst van Gulden)

vrijdag 25 mei 2018

Spoorwegen op de kaart / 10 jaar NVBS-excursies

Presentatie door Ronald Bokhove

Voor de pauze toont de presentatie ‘Spoorwegen op de kaart’ de wisselwerking tussen spoor en kaart, met veel voorbeelden uit binnen- en buitenland. Met de komst van de spoorwegen veranderde ook het kaartbeeld: spoorlijnen, emplacementen en stations krijgen een plek als onderdeel van de topografie, als hulpmiddel bij het plannen van een rit of als opwarmertje voor een onvergetelijke reis. Thematische kaarten verbeelden opkomst en soms ondergang van het spoor en verklaren ruimtelijke verschijnselen waarin railvervoer een rol speelt. U gaat het vanavond allemaal zien, want een kaart zegt meer dan duizend woorden.
Na de pauze kunnen we lekker wegzakken als dezelfde presentator een visueel overzicht geeft van 10 jaar NVBS-excursies van 2007 tot 2017. Hij heeft als reisleider bij de SNE vele tochten georganiseerd, maar hij laat uiteraard ook beelden zien van excursies die door zijn collega’s zijn geleid. Dat betekent beelden uit verre landen als Bangladesh, Zuid-Korea, Taiwan en Syrië. Maar we blijven ook dichter bij huis als we gaan spoorzoeken in het Westland, op Koninginnedag de Rotterdamse haven bezoeken of in de sneeuw naar Stadskanaal zwoegen. En -wie weet- zet het u wel aan om zelf eens aan een NVBS-excursie deel te nemen. Of behoort u al tot de groeiende schare enthousiaste deelnemers?

Spoorlijnen in het Rotterdamse havengebied, kaartfragment oude Bosatlas

vrijdag 15 juni 2018

De weg kwijt in Engeland

Presentatie door Bastiaan Luytjes

Veel liefhebbers zouden op Groot-Brittannië zijn uitgekeken sinds de romantiek van de stoom- en dieseltreinen voorbij is. ‘Eenheidsworst’ wordt wel eens gezegd, maar de presentator wil graag het tegendeel laten zien. De spoorwegen in dit land blijven juist continu boeien en verbazen. De wet van de remmende voorsprong heeft de treinen en alles er omheen onmiskenbaar Brits gemaakt. De privatisering heeft geleid tot een grote diversiteit in vervoerders, kleuren en materieeltypes, dus van eenheid is zeker geen sprake.
In deze presentatie ziet u de eigenaardigheden en soms onlogica, zoals de Parliamentary Train en het oneindige geschuif en gepuzzel met materieel tussen vervoerders. We bezoeken de mooiste plekjes, zoals Dawlish aan de zuidkust en Ribblehead in de Yorkshire Dales. We gaan ook naar de Great Central Railway, een unieke dubbelsporige museumlijn waar we tijdens zgn. stoom- en dieselgala’s de romantiek van vroeger kunnen ervaren. Zonder garantie op succes zal de presentator proberen de weg te wijzen in Engeland.

Een treinstel 465 kruipt over het ingewikkelde kruiswissel bij Lewisham, 5 april 2014 (foto: Bastiaan Luytjes)

Contact

E-mail

OostBrabant@nvbs.com

Voorzitter

J. Tinselboer,
Zuid Willemsvaart 480,
5211 NW 's-Hertogenbosch.
Tel: 073-6138110

Secretaris

Bert van Diepen,
Aletta Jacobsplein 39,
5612 RD Eindhoven.
Tel: 040-2453934

Penningmeester

Vacature

Bijeenkomsten

De afdeling Oost-Brabant telt circa 200 leden, wonend in Noord-Brabant ten oosten van Tilburg en in het noorden van Limburg. Eens per maand, behalve in juli en augustus, wordt op vrijdagavond een bijeenkomst georganiseerd. Tweemaal per jaar wordt een nieuw programma opgesteld. De aanvangstijd is, tenzij anders aangegeven, 20.00 uur. Te laat binnenkomen is storend, probeert u daarom op tijd aanwezig te zijn.

De bijeenkomsten zijn toegankelijk voor alle NVBS-leden. Introductie van niet-leden wordt in beginsel toegestaan. De toegangsprijs bedraagt voor leden en introducé(e)s € 2,00 per persoon, als bijdrage in de kosten van zaalhuur en sprekers.

Bereikbaarheid

De NS/SOVVE Ontspanningsruimte De Fuut aan de Fuutlaan 2-02 te Eindhoven, op ca. 1200 meter ten oosten van het station aan het einde van de Fuutlaan nabij de verdiept gelegen Insulindelaan (onderdeel van de RING).

Te voet: vanaf station Eindhoven, uitgang Centrumzijde, in ca. 20 minuten. Ga naar links en volg het spoor in oostelijke richting over Stationsplein, Stationsweg en Fuutlaan. Bijna aan het (andere) einde van de Fuutlaan, kort voor het viaduct Insulindelaan, ligt bij de T-kruising met de Meerkollaan gebouw De Fuut.

Per bus: aan de noordzijde van het NS-station bevindt zich het busstation. De vertrouwde lijn 55 is vervallen, waardoor er geen bus meer in de buurt van De Fuut komt. Een alternatief is lijn 5 naar ′t Hofke, vertrek 19.11 uur, uitstappen halte Rubensstraat en dan nog 800 meter lopen (terug vanaf Rubensstraat om 22.42 uur). Of lijn 6 naar Nuenen-Oost, vertrek 19.10 uur, uitstappen halte Busremise en dan nog 900 meter lopen (terug vanaf TNO, overzijde busremise om 22.48 uur). Een looproutebeschrijving is te ingewikkeld, dus print een plattegrond vanaf internet.

Overige bezoekers: er is ruimte voor de fiets en de auto op eigen terrein van De Fuut.

Locatie


Locaties NVBS weergeven op een grotere kaart

QR-Code

Scan deze QR-code om onze agenda te bereiken op je smartphone:

(www.nvbs.com/oostbrabant)

Overige pagina’s

Toon alle programma’s van de afdeling Oost Brabant