Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen

Afdeling Noord Holland Noord

Login

Lidnummer:
Wachtwoord:

Wachtwoord vergeten of eerste login? haal uw wachtwoord op.
Geen lid? Word lid.
Vragen? Mail de helpdesk.

AlgemeenDownload het programma voor de 1e helft van 2018 hier als PDF.

Agenda

Programma

dinsdag 1 mei 2018

Afdelingsledenvergadering

Op deze avond wordt na de jaarlijkse ALV van de vereniging de eveneens jaarlijkse afdelingsledenvergadering gehouden waarin het wel en wee van de afdeling wordt besproken en bepaald in terug- en vooruitblik.

Na deze vergadering wordt er in de directe omgeving een excursie gehouden waarvan de details op dit moment nog niet geheel duidelijke zijn. Nadere informatie hierover volgt nog via de gebruikelijke communicatiekanalen.
dinsdag 29 mei 2018

Noord Korea / DPRK

Een beamerpresentatie door Colin Miell, Engels gesproken

Colin Miell is één van de drijvende krachten achter The Locomotive Club of Great Britain. In die hoedanigheid reist hij bijna overal ter wereld in groepsverband met de trein.
Hij neemt ons vanavond mee naar één van de meest gesloten en controversiële landen ter wereld: Noord-Korea of voluit Democratic People’s Republic of Korea (DPRK)
Veel treinen, trams, trolleybussen, bussen en de Pyongyang Metro, en een uitgebreide blik hoe het werkelijke leven er in Noord-Korea uitziet tijdens z’n twee reizen in 2014 en 2015.

Een typische DPRK locomotief, bij het naderen van Pyongyang in mei 2014.

dinsdag 26 juni 2018

Modelbouwavond

Deze traditie wordt ook dit jaar in ere gehouden. Ook dit jaar wordt de modelbaan van de Spoorgroep Noord-Holland Noord weer opgesteld in de Stationsrestauratie van de Museumstoomtram.
Het ‘hondenbot’ krijgt weer alle aandacht waarop de rechtgeaarde modelspoorder zijn nieuw aangeschafte modellen en/of zijn zelf gemodelleerde nieuwe kilometers kunnen laten maken op de analoge (DC of AC) of op de digitale baan in zowel H0 als N.
De modeltreindienstregeling voor al deze modeltreinen wordt zoals ieder jaar door de modelspoorders zelf, in overleg, vastgesteld.

(foto: Jan Noorlander)

Contact

E-mail

NoordHollandNoord@nvbs.com

Voorzitter

Jan Noorlander (J.J.)

Secretaris

Rob Veninga (R.)

Penningmeester

Jan de Jong (J.)

Bijeenkomsten

De afdeling Noord-Holland Noord komt op dinsdagavonden bijeen bij de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik, Van Dedemstraat 8 (Transferium), Hoorn. (vlakbij het NS station)
De avonden beginnen telkens om 20.00 uur.
Bijdrage in de kosten is € 2,00.

Bereikbaarheid

Museumstoomtram Hoorn-Medemblik, Van Dedemstraat 8 (Transferium), 1624 NN, Hoorn, tel: 0229-214862, is zowel per trein als auto makkelijk te bereiken.
Per trein en bus:

U komt aan op het station of het stationsplein en steekt via de loopbrug het spoor over. Daarna gaat U rechtsaf en direct rechts is de ingang van de Stoomtram.

Per auto:

1. U rijdt op de A7, richting Leeuwarden of Amsterdam. Neem de afslag Hoorn/Centrum en ga bij het Keern (de eerste stoplichten) rechtsaf.
Bij de eerstvolgende stoplichten, voor de spoorwegovergang, gaat U linksaf en rijdt door tot aan de laatste parkeerplaats aan de rechterkant. De Stoomtram ligt aan deze parkeerplaats.

2. U rijdt op de provinciale weg S9 (N506) vanuit Enkhuizen. Ga bij de kruising Hoorn Centrum en Wognum (stoplichten) het Keern op en rijdt verder volgens de aanwijzingen van route 1.

Locatie


Locaties NVBS weergeven op een grotere kaart

QR-Code

Scan deze QR-code om onze agenda te bereiken op je smartphone:

(www.nvbs.com/noordhollandnoord)

Overige pagina’s

Toon alle programma’s van de afdeling Noord Holland Noord