Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen

Afdeling Kennemerland

Login

Lidnummer:
Wachtwoord:

Wachtwoord vergeten of eerste login? haal uw wachtwoord op.
Geen lid? Word lid.
Vragen? Mail de helpdesk.

Agenda

Programma

woensdag 13 december 2017

Thema nog niet bekend

Presentatie door René Mathot


woensdag 10 januari 2018

"Reizen per trein door Japan, door het land van de ´reizende´ zon"

Presentatie door Frans van Sabben

Japan heeft nog steeds zijn eigen cultuur behouden. Moderne steden bestaan naast eeuwenoude tempelcomplexen. Moderne westerse communicatie gaat hand in hand met oude traditionele Japanse gebruiken. We maken een ontdekkingstocht over Honshu, waarin naast de Shinkansen, de Japanse hogesnelheidstreinen, ook aandacht is voor Japanse stoomhistorie. Vanuit Osaka rijden we naar Tokyo; we bezoeken niet alleen het Japanse spoorwegmuseum in Saitama en de Chichibu Railway, maar ook de beroemde tempels bij Nikko. Na Tokyo maken we een tocht over het Ashimeer en bezoeken we per stoomtrein de bekende Oigawa Railway. Nara en Kyoto waren jarenlang - tot 1875 - de keizerlijke hoofdsteden van Japan. Kyoto is beroemd om zijn tientallen prachtige traditionele Japanse tempels en paleizen. Indrukwekkend is het vredespark in Hiroshima, een levende herinnering aan de eerste atoombom op 6 augustus 1945. We genieten van Okonomiyaki, de lokale lekkernij en maken gebruik van Hiroshima?s historische oude Hironden trams, een ware bezienswaardigheid.
Met de JR Ferry gaan we naar Miyajimacuchi, om ten slotte met de Rapi:t terug te reizen naar Kansai, Osaka?s internationale vliegveld.

De presentator bij de Shinkansen.

woensdag 14 februari 2018

“Oekraïne, een groot tramland”

Een programma van Karel Hoorn

Toen Oekraïne op 24 augustus 1991 uit het verbond van Socialistische Sovjetrepublieken stapte verklaarde het zich onafhankelijk. Op 1 december 1991 bleek via een referendum 90 % van de bevolking het hiermee eens te zijn. Het geharrewar om de koers van het land (pro Russisch of pro westers) deed onlusten en een scheuring ontstaan die leidde tot bezetting van de Krim door Rusland en een oorlog tussen het oosten en het westen van het land. Op tramgebied volgde het nog niet onafhankelijke land de Russische lijn met nieuwe Tatra- en KTM-wagens. De eerder genoemde oorlog slokt veel geld op zodat vernieuwing van baan en materieel op een zacht pitje zijn komen te staan. Alleen de hoofdstad Kyiv kreeg nieuwe trams waarvan de laatste eigenlijk voor Moskou bestemd waren. Overige steden verbouwen hun trams of maken gebruik van goede tweedehands Tatra’s. De gehele dienst in Vinnitsa wordt nu met materieel uit Zürich gereden. Vanavond beelden uit alle tramsteden zoals ze er halverwege de 90-er jaren waren. Na enige tussentijdse bezoeken in een aantal steden krijgt u een volledig overzicht van de westelijk van de demarcatielijn gelegen steden gemaakt in de zomer van 2017.


woensdag 14 maart 2018

“Tour de France“

Een programma van Sjoerd Bekhof

Voor de een ligt Frankrijk ver weg, een ander heeft moeite met de taal en sommigen vinden het spoor met de TGV zo langzamerhand eentonig. Maar diezelfde TGV hebben hun nut om snel naar de uithoeken van dit grote land te komen. Vergeet niet dat alles draait om Parijs met z’n naar de diverse richtingen gesitueerde stations. Vergeet ook niet dat Frankrijk de geboortegrond is van de NS 1100, 1300 en 2400 locomotieven.
Buiten de grote bevolkingscentra speelt de trein een geringe rol. Men hecht aan zijn eigen woonomgeving en vooral aan zijn eigen voiture. Niet voor niets was de Deux Chevaux een succes. Wij vonden het maar een Lelijke Eend. Dankzij de verre nazaat van de 2CV in de vorm van een C4 heeft Sjoerd een aantal reizen door ‘la douce France’ gemaakt. Veel spoorlijnen liggen er in dunbevolkte gebieden verlaten bij. Per dag rijden slechts enkele treinen, vooral dieseltreinstellen, zelfs op lijnen waar nog bovenleiding hangt. De “Llgnes de grande vitesse” zijn het domein van de TGV’s. De Corail-nachttreinen hebben veel terrein verloren. Het betekent het einde van de oude Corail-rijtuigen en bijbehorende locomotieven. De Sybic-loc loopt aan het einde, getuige het gesloopte aantal. Diesellocomotieven verdwijnen in rap tempo. Ook de grote diesellocs CC72000, die nog tussen Paris Est en Troyes reden, zijn bedankt voor zijn jarenlange trouwe dienst. Opvolgers zijn de Bombardier treinstellen. Diesel en hybride, herkenbaar door de aanwezigheid van een stroomafnemer en diverse extra kabels. Frankrijk kent een grote verscheidenheid in het landschap. Kustgebied op zeeniveau en bergtoppen met eeuwige sneeuw en daartussen laag en hoog vlak land. Vooral de viaducten in de hogere gebieden zijn speciaal.

Contact

E-mail

Kennemerland@nvbs.com

Voorzitter

Rene Mathot

Secretaris

Henk Booman

Penningmeester

vacant

Bestuurslid

Gerard van der Kolk

Bijeenkomsten

De bijeenkomsten vinden plaats op woensdag en beginnen om 20.00 uur.
Het adres is Station Velserbosch van "Hoogovens Stoom IJmuiden"
Toegangsprijs: € 3,--.

Voor degenen die met OV komen is er een afhaal/breng service van/naar Station Beverwijk. Degenen die hiervan gebruik van willen maken, dit melden aan kennemerland@nvbs.com

Locatie


Locaties NVBS weergeven op een grotere kaart

QR-Code

Scan deze QR-code om onze agenda te bereiken op je smartphone:

(www.nvbs.com/kennemerland)

Overige pagina’s

Toon alle programma’s van de afdeling Kennemerland