Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen

Roemenië: Wadlopers en Rotterdamse trams

Login

Lidnummer:
Wachtwoord:

Wachtwoord vergeten of eerste login? haal uw wachtwoord op.
Geen lid? Word lid.
Vragen? Mail de helpdesk.

Links


Activiteiten

Verslagen

Zie de verslagen uit de jaren:

2017   2016   2015   2014   2013   2012   2011   2010   2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003   2002   2001   2000   1999  

Statuten en reglementen

Statuten en reglementen SNE

Foto

Aankondiging

Roemenië: Wadlopers en Rotterdamse trams

Het is inmiddels zes jaar geleden dat de SNE voor het laatst Roemenië heeft bezocht en ook daar hebben de ontwikkelingen niet stilgestaan. Met tweedehands Nederlands materieel wordt de trein- en tramdienst ondersteund: Wadlopers rijden bij de private TFC en in Brăila worden RET-trams in de dagelijkse dienst ingezet. Met beide voertuigen is een weerzien in excursievorm gepland. Een derde hoogtepunt vormt een rit met een voormalige Russische motorwagen op het bosspoornet van Vişeu de Sus. De landelijke spoorweginfrastructuur is er helaas niet beter op geworden, waardoor verplaatsingen soms veel tijd kosten. Op lange trajecten wordt in Roemenië waar mogelijk in de eerste klasse gereisd.

Van zaterdag 13 mei t/m zondag 28 mei staat een rondreis op het programma, waarbij we de veranderingen gaan bekijken. De eerste dag reizen we van Amsterdam Centraal (vertrek 08.05 uur) naar het Oostenrijkse St. Pölten voor een overnachting, waarna een dag later via Boedapest het Roemeense Arad wordt bereikt voor twee overnachtingen, een tramexcursie en een vrije middag. Op dinsdag reizen we verder naar tramstad Ploieşti, waar we drie nachten verblijven. Na een vrije dag reizen we per gecharterde Wadloper via Târgovişte naar Pietroşiţa. Vandaar gaan we per bus linesiden bij de industriespoorlijn van Fieni om per Wadloper weer terug te keren in Ploieşti. Op vrijdag berijden we (wellicht weer met Wadlopers) de lokaalspoorlijnen Ploieşti - Maneciu en Nehoiaşu - Buzâu, waarna we doorrijden naar Cernavoda voor een overnachting. Een dag later reizen we per bus naar de spoorbruggen over de Donau en het Donaukanaal bij Cernavoda en Feteşti (met bezoek), waarna we doorrijden naar Brăila voor twee overnachtingen. Het tramnet is hier weer grotendeels in gebruik, zodat op zondagmorgen een tramexcursie met ex-Rotterdamse trams is gepland. In de nieuwe week reizen we verder via Galaţi en Bârlad naar Focşani voor een overnachting om een dag later door de bergen naar Bistriţa te rijden. De woensdagochtend is vrij, met de mogelijkheid om naar Bistriţa Bârgăului op en neer te reizen. ′s Middags gaat het naar Vişeu de Sus, waar we op donderdag een rit maken met een ex-Russische AM-1 motorwagen op de beroemde bosspoorlijn. Na een vrije vrijdagochtend starten we de thuisreis via Oradea en rijden we via Boedapest naar het Oostenrijkse Linz voor de laatste overnachting. De reis eindigt op 28 mei vanwege werkzaamheden in Venlo (aankomst 16.56 uur).

Reisroute
Voor deze reis is een routekaartje gemaakt door Gérard van Teeffelen. Klik hier voor het kaartje.

Deelnemersprijzen
In het arrangement is begrepen alle vervoer (deels op basis van een 7-daagse Interrailkaart) vanaf en tot het station van uw keuze, de vermelde excursies, accommodatie op basis van logies en ontbijt, 7 lunches, 10 diners, ervaren reisleiding, een gezellige reünie en deelname aan het SNE-annuleringsfonds. De reissom bedraagt per persoon voor leden van de NVBS op basis van een gedeelde tweepersoonskamer € 1940 per persoon (aanbetaling € 390), bij boeking van een eenpersoonskamer € 2430 (aanbetaling € 490). Niet-leden betalen een toeslag van € 80 per persoon (aanbetaling € 410 voor een gedeelde tweepersoonskamer en € 510 voor een eenpersoonskamer). 60-plussers krijgen een kleine korting op de Interrailkaart, deze wordt verrekend met de restant-betaling. Het minimumaantal deelnemers voor deze reis bedraagt 25. Inschrijvers ontvangen begin maart nader bericht. Contactpersoon voor deze excursie is Han Duijve. Aanmelden Aanmelding en betaling is mogelijk via de SNE-Reiswinkel. Klik hier om de Reiswinkel te bezoeken. Uw betaling dient uiterlijk op 7 februari te zijn bijgeschreven.

Stichting Garantiefonds Reisgelden
De Stichting NVBS-Excursies (KvK 41159980) is aangesloten bij SGR. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.

Foto

Gegevens

Organisatie

Stichting NVBS - Excursies

Reisdata

13 mei 2017 - 28 mei 2017

Prijzen

leden: € 1940 - € 2430 niet-leden: € 2020 - € 2510
AANMELDING GESLOTEN

Aantal deelnemers

minimaal 25

Contactpersoon

Han Duijve