Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen

Reisprogramma 2017

Login

Lidnummer:
Wachtwoord:

Wachtwoord vergeten of eerste login? haal uw wachtwoord op.
Geen lid? Word lid.
Vragen? Mail de helpdesk.

Links


Activiteiten

Verslagen

Zie de verslagen uit de jaren:

2017   2016   2015   2014   2013   2012   2011   2010   2009   2008   2007   2006   2005   2004   2003   2002   2001   2000   1999  

Statuten en reglementen

Statuten en reglementen SNE

Aankondiging

Reisprogramma 2017

Op zaterdag 3 december 2016 is in NVBS Centraal in Amersfoort het jaarprogramma gepresenteerd. Als de reizen op net zo veel enthousiasme kunnen rekenen als de informatiebijeenkomst dan zit het wel goed, want naar schatting 100 belangstellenden namen de moeite om af te reizen naar onze thuisbasis. Inmiddels zijn we meer dan twee maanden verder. Enkele reizen zijn al uitgeschreven, maar er zijn ook reisbestemmingen gewijzigd en een enkele van de reisagenda gehaald of doorgeschoven naar 2018. Onderstaand treft u een nieuw overzicht aan van reizen en excursies die dit jaar gaan plaatsvinden en die nog niet zijn gesloten voor boeking.

Meerdaagse reizen
In een nog nader te bepalen weekeinde in de zomer staat een mega-tramrit in het Ruhrgebied op de rol, waarbij goedkoop vele tientallen, misschien wel honderden kilometers van het uitgebreide tramnet worden bereden.

Tussen 7 en 16 september is het tijd voor de Flexreis naar Lyon. U kent de formule: één hotel, een snelle heen- en terugreis en veel vrije tijd. Er staan drie excursie op het programma: twee op het smalspoor bij de Chemin de Fer du Vivarais en de lijn Saint Agrève Raucoules en een bezoek aan de normaalsporige museumlijn Chemin de Fer du Haut-Forez.

De 50e verjaardag van de Duitse Gesellschaft für Eisenbahngeschichte DGEG is aanleiding om van 28 september tot 2 oktober in Neustadt an der Weinstraße een groot feest met de tenderstoomlocomotieven T3 bij te wonen en mee te reizen met stoomritten tussen Neustadt en Elmstein. Op de heenreis wordt een uitstapje naar Strasbourg gemaakt en op de terugreis wordt nog een excursie gepland. Wellicht dat deze excursie vanwege de hotelbezetting een of twee dagen opschuift in de tijd.

Er is veel belangstelling voor een Verre Reis naar Iran, maar veel reizigers in spe hebben aangegeven het land liever in het voorjaar van 2018 te bezoeken. Voor de SNE is dit reden om de reis dit jaar niet meer te laten plaatsvinden, maar de pijlen nu te richten op 2018.

Dagexcursies
In maart rijdt de laatste trein over de Hoekse Lijn. De SNE zal niet actief deelnemen aan eventuele festiviteiten. Net als u zijn we natuurlijk benieuwd of en op welke wijze het afscheid luister wordt bijgezet. Voor de spoorzoekers staan dagexcursies op het programma naar de restanten van de Gooische Stoomtram op 8 april voorafgaande aan de Algemene Ledenvergadering van de NVBS en in de zomer naar verdwenen spoorlijnen in Zuid-Beveland en Zeeuws-Vlaanderen. Op Koningsdag zouden we naar de Eemshaven en de haven van Delfzijl gaan, maar die excursie is vervangen door een grote rondrit vanuit Amersfoort met het groene vierwagenstel 766 van de Stichting Hondekop. Voor jong en oud wordt op zondag 16 juli het eerste NVBS Rail Puzzel Event georganiseerd en voor de tramliefhebbers staat in oktober een excursie in Antwerpen op het programma. Met een Oliebollenrit per trein sluiten we het reisjaar 2017 af.

Brochure
Meer weten? Kijk dan in de bijgewerkte handzame brochure met meer details van alle reizen.
We zien u graag terug op één van onze excursies.

FotoGegevens

Organisatie

Stichting NVBS - Excursies

Reisdatum

13 december 2016

Aanmelding

tot 30 december 2017

Contactpersoon

Ronald Bokhove