Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen

Afdeling Rotterdam

Login

Lidnummer:
Wachtwoord:

Wachtwoord vergeten of eerste login? haal uw wachtwoord op.
Geen lid? Word lid.
Vragen? Mail de helpdesk.

Links

Vereniging
Activiteiten

Agenda

Programma

donderdag 14 september 2017

De weg kwijt in Engeland

Beamerpresentatie door Bastiaan Luytjens

Veel liefhebbers zouden op Groot-Brittannië zijn uitgekeken sinds de romantiek van de stoom- en dieseltreinen voorbij is. ‘Eenheidsworst,’ wordt wel eens gezegd. Onze presentator Bastiaan Luytjes wil graag het tegendeel laten zien. De spoorwegen in dit land blijven juist continu boeien en verbazen. De wet van de remmende voorsprong heeft de treinen en alles er omheen onmiskenbaar Brits gemaakt. De privatisering heeft geleid tot een grote diversiteit in vervoerders, kleuren en materieeltypes; van eenheid is zeker geen sprake. In de presentatie ziet u de eigenaardigheden en soms onlogica, zoals de parliamentary train en het oneindige geschuif en gepuzzel met materieel tussen vervoerders. We bezoeken de mooiste plekjes, zoals Dawlish aan de zuidkust en Ribblehead in de Yorkshire Dales. We gaan ook naar de Great Central Railway, een unieke dubbelsporige museumlijn, waar we tijdens zogenaamde stoom- en dieselgala’s de romantiek van vroeger kunnen ervaren. Zonder garanties op succes zal de presentator proberen de weg te wijzen in Engeland.

Een treinstel 465 kruipt over het ingewikkelde kruiswissel bij Lewisham, 5 april 2014 -
Foto Bastiaan Luytjens

donderdag 12 oktober 2017

Meebreng avond

Presentaties verzorgd door leden afdeling Rotterdam

Na de zomer is er deze avond de gelegenheid om uw vakantie- of andere foto′s aan de leden te laten zien. Voor uzelf een leuke gelegenheid om uw ervaringen te delen met anderen, voor de bezoekers is een afwisselend programma gegarandeerd.
U kunt 15 tot maximaal 20 minuten circa 35 (bij voorkeur) digitale foto′s of films te laten zien, zodat meerdere personen aan bod komen. Geef s.v.p. uiterlijk op de september-bijeenkomst aan ons door wat u wilt laten zien (bijv. trein, tram, metro, binnen- of buitenland) en welke apparatuur nodig is. Dit kan rechtstreeks bij het bestuur via het emailadres rotterdam@nvbs.com .


donderdag 9 november 2017

Anderhalve eeuw Rotterdam en OV

door Maurits van den Toorn


donderdag 14 december 2017

Berliner Metamorphosen - deel 2

door John Krijgsman

Contact

E-mail

Rotterdam@nvbs.com

Voorzitter

Frans Blanker

Vice-voorzitter

Cor Engelbert

Secretaris

Richard van Rijn

Penningmeester

Jos Schmitz

Bijeenkomsten

De avonden worden gehouden in de restaurantzaal van Miniworld, Weena 745, 3013 AL Rotterdam. Entree NVBS via zij-ingang, rechts van de hoofdingang.
De zaal is open om 19.15 uur en de aanvang is om 19.45 uur.
Toegangsprijs: € 3,00 voor leden, € 4,00 voor niet-leden, € 2,00 voor bezoekers tot 18 jaar.

Bereikbaarheid

De zaal bij MIniworld is bereikbaar met alle metro-, tram- en buslijnen van de RET en treinen van NS die bij Rotterdam Centraal stoppen. Looproute vanaf voorzijde van het station rechts voorlangs het Groot Handelsgebouw over het Weena of via zij-uitgang van het station langs het busstation aan de Conradstraat. Looptijd circa 5 minuten.

LocatieQR-Code

Scan deze QR-code om onze agenda te bereiken op je smartphone:

(www.nvbs.com/rotterdam)

Overige pagina’s

Toon alle programma’s van de afdeling Rotterdam